Skip to content
Creatief Denken

Workshop Creatief Denken

Creatief denken is een vaardigheid die essentieel is voor organisaties die willen blijven concurreren en succesvoller willen zijn. Het kan worden gebruikt om innovatie te stimuleren, problemen op te lossen, nieuwe werknemers aan te trekken en de klantentevredenheid te vergroten.

Echter, creatieve sessies kunnen soms worden belemmerd door ‘ja maars’. Dit blokkeert de creativiteit. In de workshop Creatief denken leer je hoe je deze ‘ja maars’ kunt voorkomen. Je leert beproefde tools en technieken die ervoor zorgen dat iedereen kan bijdragen en vol energie meedoet aan een brainstorm.

De workshop is praktijkgericht en wordt gegeven aan de hand van concrete vraagstukken uit jouw team of organisatie. Zo sla je drie vliegen in één klap: je wordt beter in creatief denken, je werkt aan concrete oplossingen en je bouwt aan een meer toekomstbestendige organisatie.

Creativiteit is een vaardigheid
(en die kun je (opnieuw) leren!)

Creatief denken is geen talent, maar een vaardigheid die we allemaal hebben. We zijn het door de jaren heen echter verleerd. Lang niet iedereen ziet zichzelf als iemand die creatieve ideeën kan bedenken. Dat komt omdat we al van jongs af aan denkpatronen ontwikkelen in ons brein. We leren van mensen om ons heen – zoals vrienden, ouders, school en de samenleving waarin we leven – hoe iets hoort.

Bij creatief denken zitten deze denkpatronen ons in de weg. Dan wil je juist die bestaande patronen doorbreken. En dat is lastig, want hoe ouder we worden hoe sterker die denkpatronen in ons brein verankerd zijn. Daarom neemt onze creativiteit gedurende ons leven af.

Wat leer je?

In een workshop creatief denken leer je o.a.:

  • Hoe je denkpatronen doorbreekt
  • Out of the box denken
  • Hoe je voorkomt dat mensen ‘ja maar’ zeggen
  • Hoe je ervoor zorgt dat alle deelnemers aan een brainstormsessie kunnen bijdragen (ook de meer introverte mensen)
  • Creatief te zijn binnen bestaande regels en beperkingen
  • Diverse brainstormtechnieken en creatieve denktechnieken
  • Effectieve tools en technieken om veel meer en betere ideeën te bedenken
  • Hoe je de beste ideeën selecteert om na je brainstorm mee door te gaan
  • En meer

Hoe verloopt de workshop?

We beginnen met een uitleg over de werking van ons brein, van creativiteit en het creatieve proces zodat alle deelnemers op dezelfde golflengte zitten. Vervolgens gaan we heel praktisch concreet aan het werk met diverse tools en technieken. De nadruk ligt op learning-by-doing: actief aan de slag dus!

Wil je meer weten of overleggen hoe deze workshop het beste aansluit bij jouw specifieke wensen? Neem dan even contact op.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Voor wie?

Deze in-company workshop is voor teams en organisaties die hun creatieve denkvermogen willen ontwikkelen en die op een gestructureerde manier meer en betere ideeën willen bedenken.

Hoeveel deelnemers?

Een optimale leerervaring heb je met een groep van maximaal 20 deelnemers.

Waar?

De workshop kan op elke locatie worden gegeven, dus ook in het kantoor of gebouw van jouw organisatie.

Investering

Workshop 1 dagdeel: € 1.950,-
Workshop 2 dagdelen: € 2.950,-

Prijzen inclusief diverse benodigde materialen en exclusief 21% btw en reiskosten.

Suggesties

Vraag naar de mogelijkheden als je bijvoorbeeld interesse hebt in:

Wil je meer weten? Neem dan contact op en we bespreken je wensen.

Wat klanten zeggen