Skip to content
Miro

Online whiteboard Miro gebruiken

Online samenwerken – of je nu met je team op dezelfde locatie bent of dat iedereen elders werkt – kan heel goed als je de juiste tools gebruikt. Miro is een oneindig online whiteboard waarmee je met je team kunt samenwerken, ongeacht waar je bent. Ook voor bijvoorbeeld een brainstormsessie is deze tool uitermate geschikt.

In Miro schrijf je gemakkelijk digitale post-its, upload je diverse soorten content zoals afbeeldingen, video’s en pdf’s ter inspiratie en kun je heel makkelijk al deze content overzichtelijk organiseren. Diverse functionaliteiten maken het samenwerken nóg makkelijker, zoals een timer voor time-boxed sessies en de mogelijkheid om digitaal te stemmen op post-its zodat je snel kunt zien welke ideeën de voorkeur hebben.

Gemakkelijk in gebruik

Miro is heel gebruiksvriendelijk. Iedereen die met een computer overweg kan heeft het snel onder de knie. En ondanks dat er heel veel functionaliteiten in de tool zitten, hoef je er maar een paar te kennen om Miro bijvoorbeeld te gebruiken bij een brainstormsessie.

Ook handig: alles wat deelnemers op het online whiteboard plaatsen is direct digitaal beschikbaar. Geen gedoe meer na een sessie met het verzamelen en bewaren van post-its en flip-overs! En iedereen heeft 24/7 toegang tot de tool, dus ook bij langer lopende projecten kun je tussen geplande sessies de online content bekijken of er iets aan toevoegen.

Enkele voordelen van een online whiteboard als Miro:

 • Gebruiksvriendelijk: elke computergebruiker kan er snel mee aan de slag
 • Content is makkelijk te organiseren
 • Je kunt diverse soorten content op het whiteboard plaatsen
 • 24/7 voor iedereen toegankelijk
 • Je ziet live wat je teamleden op het whiteboard plaatsen
 • Toegankelijk vanaf elk type apparaat (computer, laptop, tablet en smartphone)
 • Toegankelijk via een webbrowser (je hoeft dus geen software of apps te installeren)
 • Deelnemers hoeven geen account op Miro aan te maken

Wat leer je?

 • De belangrijkste functionaliteiten van Miro voor online samenwerken
 • Hoe je een sessie m.b.v. een online whiteboard tool faciliteert
 • Waar je op moet letten als je met een tool als Miro aan de slag gaat
 • Hoe je zelf een Miro board maakt
 • Hoe je content op ene Miro board overzichtelijk organiseert
 • En meer

Hoe verloopt de sessie?

Vooraf bespreken we of de sessie op afstand of fysiek in een ruimte plaatsvindt. De trainer zet voorafgaand aan de sessie een online whiteboard klaar; alle deelnemers ontvangen een link waarmee ze vanuit hun webbrowser het whiteboard kunnen bereiken. Tijdens de sessie gaan we aan de hand van een aantal eenvoudige oefeningen en opdrachten aan de slag zodat deelnemers kennismaken met de belangrijkste functionaliteiten van Miro.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Voor wie?

Voor teams en organisaties die graag willen leren hoe je met een online whiteboard tool effectief en efficiënt kunt samenwerken (ook op afstand).

Hoeveel deelnemers?

Het beste resultaat behaal je met een groep van ca. 4 tot 12 deelnemers.

Waar?

De sessie kan op elke locatie of volledig online plaatsvinden. Deelnemers nemen een eigen laptop mee. Vindt de sessie op een locatie plaats, dan is het handig als daar een groot scherm of beamer aanwezig is.

Investering

Sessie van 2 uur: € 1.450,-

Prijs inclusief voorbereiding (zoals klaarzetten van een online whiteboard) en benodigde materialen, exclusief 21% btw en eventuele reiskosten.

Suggestie

Om meer uit deze sessie te halen kan het raadzaam zijn om deze te combineren met een workshop Creatief denken of een workshop Online brainstormen.

Wil je meer weten? Neem dan contact op en we bespreken je wensen.

Wat klanten zeggen