Skip to content
Brainstormbegeleiding

Brainstorm begeleiding

Goed en effectief brainstormen is niet makkelijk. Er wordt heel wat gebrainstormd, maar zijn die sessies nu echt wel zo effectief? Hoe vaak gebeurt het niet dat iemand met een idee komt waarop iemand anders reageert en je al gauw verzandt in ‘ja maar’ en een discussie? Mensen hebben namelijk de neiging om snel een idee te beoordelen.

Met een helder proces en enkele duidelijke richtlijnen haal je veel meer uit een brainstormsessie. Zeker als je ook diverse effectieve brainstormtechnieken toepast. Om dit alles in goede banen te leiden kan het prettig zijn om een brainstormsessie te laten faciliteren door een externe brainstormbegeleider. Dan hoeven jij en je team je geen zorgen te maken over een goed verloop van de sessie en kunnen jullie je focussen op de inhoud.

Betere ideeën en enthousiaste deelnemers

Om tot een goed idee te komen zul je je oordeel moeten uitstellen. Ook zijn er diverse aandachtspunten om rekening mee te houden voor een goed verloop van een brainstormsessie. Want hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat iedereen aan de sessie kan bijdragen (ook de meer introverte deelnemers)? Hoe voorkom je discussies? Hoe bepaal je welk idee het beste is? En hoe ga je na de brainstormsessie door met de ideeën die bedacht zijn? Dit zijn vragen waar veel teams en organisaties tegenaan lopen. 

Een ervaren brainstormbegeleider zorgt voor een goed verloop van de brainstorm. Zo voorkom je dat je tijd verspilt en dat de energie uit een brainstorm wegvloeit. Ook houdt je zo de groep enthousiast en de energie in de sessie positief. Het resultaat: meer en betere ideeën voor het onderwerp dat centraal staat in de sessie.

Enkele voordelen van een externe bainstormbegeleider:

  • Je hoeft zelf niet te bedenken hoe je de brainstormsessie moet inrichten
  • Deelnemers kunnen focussen op de inhoud
  • Leer tools en technieken waarmee je in het vervolg zelf beter kunt brainstormen
  • Een externe begeleider heeft geen belang bij de uitkomsten van de sessie (en kan dus objectief begeleiden)

Hoe verloopt de sessie?

Vooraf bespreken we wat het probleem of vraagstuk is waarover jullie willen brainstormen. De brainstormsessie begint met een uitleg over het creatieve proces en enkele richtlijnen om effectief te brainstormen. Gezamenlijk formuleren we een heldere brainstormvraag en vervolgens gaan we met diverse technieken zoveel mogelijk ideeën bedenken. Met behulp van ideeselectie-tools kiezen we het beste idee (of enkele ideeën) waarmee jullie zelf na de sessie verder kunnen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Voor wie?

Voor teams en organisaties die graag meer uit een brainstormsessie willen halen zonder zich zorgen te hoeven maken over het proces.

Hoeveel deelnemers?

Het beste resultaat behaal je met een groep van ca. 4 tot 12 deelnemers.

Waar?

De sessie kan op elke locatie plaatsvinden dus ook op jouw kantoor. Voor een optimaal resultaat helpt het om voor een externe locatie (dus niet op je eigen kantoor) te kiezen (dit inspireert en er is minder/geen afleiding door dagelijkse werkzaamheden en collega’s).

Investering

Brainstormbegeleiding 1 dagdeel: € 1.950,-
Brainstormbegeleiding 2 dagdelen: € 2.950,-

Prijs inclusief voorbereiding (zoals bespreken van het onderwerp/vraagstukken gewenste uitkomst) en benodigde materialen, exclusief 21% btw en reiskosten.

Suggesties

In 1 dagdeel behaal je al een behoorlijk resultaat. Het voordeel van een 2e dagdeel (op een andere dag) is dat er meer tijd is voor zowel brainstormen als idee-selectie en het feit dat er (minstens) een dag(deel) tussen de sessies zit zorgt ervoor dat deelnemers fris naar ideeën kijken.

Wil je meer weten? Neem dan contact op en we bespreken je wensen.

Wat klanten zeggen