Skip to content

Downloads

Wil je direct zelf aan de slag met diverse tools en tips om beter te brainstormen?
Download ze hieronder gratis en vrijblijvend.

Ja-maar-bingo

Ja-maar bingo

Word je ook gek van die collega’s die tijdens brainstorms steeds weer gaan zitten ja-maren? Vervelend, want nieuwe ideeën stranden zo al aan de vergadertafel. Leg de Ja maar-bingo eens op tafel en wijs ze subtiel op hun gedrag. Je zult zien dat de idea killers minder snel over tafel vliegen. Zo ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeën!
Brainstorm Booster

Brainstorm Booster

Haal meer resultaat uit je brainstormsessie met deze handige BrainstormBooster. Met deze handleiding kun je zelf een goede brainstormsessie voorbereiden en faciliteren. Hij bevat oefeningen, tips en brainstormtechnieken.
8 tips effectief brainstormen

8 tips voor effectief brainstormen

Om een brainstormsessie goed te laten verlopen – en om te voorkomen dat je verzandt in een discussie – is het belangrijk om een aantal ‘regels’ in acht te nemen. Dit klinkt misschien vreemd, want brainstormen betekent toch vrijuit denken zonder beperkingen? Dat is ook zo, maar door vooraf een aantal zaken met elkaar af te spreken, zal het resultaat van de sessie aanzienlijk beter zijn.
6 brainstormtechnieken

6 brainstormtechnieken

Om tot een goed idee te komen is het belangrijk om eerst zoveel mogelijk ideeën te bedenken. Dit doe je door divergerend te denken: je stelt je oordeel uit en schrijft elk idee – hoe gek het misschien ook lijkt – op. Oordelen en selecteren doe je in de volgende fase waarin je gaat convergeren. Ontdek 6 brainstormtechnieken die je helpen om veel ideeën te bedenken.